Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Voorlichtingsbijeenkomst Erfrecht en de Memorial Cube

dinsdag 24 oktober 2023 - 19:30 - 22:00

Het Netwerk Sterven & Rouw Zuid-Limburg is een samenwerkingsverband van organisaties die werkzaam zijn op het gebied van zorg, advisering en begeleiding rondom sterven, uitvaart en rouw.

Zij stellen zich o.a. ten doel: mensen te informeren rondom een overlijden.
Graag wil de vereniging u dan ook uitnodigingen voor een voorlichtings-bijeenkomst die wordt gehouden op dinsdag 24 oktober, van 19.30 tot 22.00 uur, in de Hanenhof, Herenhof 2 te Geleen.

Een overlijden brengt nogal wat regelwerk met zich mee.
Denk b.v. aan het regelen van een nalatenschap of het beëindigen van
allerlei verzekeringen. Erfrecht, hoe zit dat, en wat zou ik vooraf al kunnen regelen? Omdat een overlijden toch een emotioneel gebeuren is, waarbij in korte tijd van alles geregeld moet worden en je hoofd wellicht bij andere zaken is.

Kim Cremers, van Parkstad Adviesgroep en Stichting RegisterExecuteur Limburg, zal u deze avond van de nodige informatie voorzien en inspelen op uw vragen.

In het tweede gedeelte zal Wil Joosten, van Intendance BV uit Maastricht u over de nieuwe ontwikkelingen rondom de Memorial Cube vertellen. Dit innovatieve en milieuvriendelijke herdenkingsmonument biedt plaats aan 3300 bolvormige urnen die een eigen digitaal profiel hebben. Nabestaanden en uitvaartondernemingen
kunnen er gegevens aan toe voegen zoals foto’s, muziek, verhalen.
Het unieke van deze Cube is dat de urn middels een persoonlijke code ook weer uit de Cube kan worden genomen.  Al met al interessante onderwerpen die de moeite waard zijn.

Wilt u zich wel a.u.b. aanmelden via info@stervenrouwlimburg.nl zodat wij voorbereid zijn op het aantal belangstellenden.
Graag uiterlijk voor dinsdag 17 oktober 2023.

Hanenhof 24 Oktober

Dit bericht delen:
Facebooktwitterlinkedinmail

Gegevens

Datum:
dinsdag 24 oktober 2023
Tijd:
19:30 - 22:00

Locatie

Hanenhof Geleen
Herenhof 2
Geleen,

Organisator

Netwerk Sterven & Rouw Zuid-Limburg
E-mail:
info@stervenrouwlimburg.nl
Website:
https://www.stervenrouwlimburg.nl